توضیحات :
دانلود پایان نامه اثرات تنش خشکی و راه های مقابله با آن در گیاه ذرت
راه های مقابله با خشک شدن گیاه ذرت
فهرست مطالب
مقدمه 1
1- ذرت 4
1-1. منشاء و تاریخچه ذرت 4
2-1. اهمیت محصول ذرت 5
3-1. طبقه بندی ذرت 6
4-1. ویژگیهای انواع ذرت 8
5-1. فنولوژی ذرت 10
1-5-1. جوانه زنی و سبز کردن ذرت 10 2-5-1. مرحله سبز کردن تا ظهور گل آذین نر 11
3-5-1. مرحله تشکیل گل آذین نر تا ظهور تارهای ابریشمی 11
4-5-1. مرحله تشکیل تارهای ابریشمی تا رسیدن دانه 12
6-1. رشد و نمو 13
1-1-6-1. ریشه 13
2-1-6-1. برگ 13
2-6-1. رشد اندام های زایشی 14
7-1. خاک مناسب ذرت 15
8-1. دمای موردنیاز 15
9-1. رطوبت موردنیاز 16
10-1. تنشهای محیطی 17
11-1. خشکی و تنش خشکی 18
12-1. اثرات عوامل طبیعی اقلیمی بر روی نیاز آبی گیاهان 20
13-1.اثرات فیزیولوژیک تنش آب 22
14-1. تنش خشکی در مرحله رشد رویشی گیاه ذرت 27
15-1.تنش خشکی و رشد زایشی ذرت 30
16-1. تنش خشکی و اثرات آن بر روی عملکرد و اجزاء عملکرد 32
17-1.سایر صفات مرتبط با خشکی 37
1-17-1.محتویات نسبی آب برگ (RWC) 37
2-17-1. پایداری غشای سیتوپلاسمی 38
18-1. مکانیزمهای مقابله با تنش های خشکی 40
1-18-1. مقاومت به خشکی 40
2-18-1.فرار از خشکی 40
3-18-1.اجتناب از خشکی 41
4-18-1. صفات مرتبط با اجتناب از خشکی 41
7-4-18-1. مکانیزم های روزنه ای 41
2-4-18-1. افزایش بازده فتوسنتزی 42
3-4-18-1. کاهش مساحت برگ 43
4-4-18-1. وفور ومحل روزنه ها 43
5-4-18-1. سیستمهای کارآمد ریشه 43
6-4-18-1. نسبت زیاد ریشه به شاخه 44
5-18-1. تحمل خشکی 44
6-18-1. مکانیزم های تحمل خشکی 45
1-6-18-1. اجتناب از صدمات ناشی از کاهش رشد 45
2-6-18-1. تحمل در مقابل گرسنگی 45
3-6-18-1. اجتناب در مقابل از بین رفتن پروتئین ها 45
19-1. چگونگی ازریابی مقاومت به خشکی 45
20-1. تنش خشکی و شاخص برداشت 47
21-1. کارایی مصرف آب 48
نتیجه گیری و پیشنهادات 49
منابع و ماخذ 50
-ذرت :
1-1-تاریخچه ذرت :
مبداء اولیه ذرت به طور دقیق مشخص نیست . زیرا اجداد وحشی آن شناخته نشده است.
فرضیه های زیادی در باره طرز پیدایش ذرت وجود دارد . یکی از این فرضیه ها این است که ذرت ممکن است از یک گونه یک ساله وحشی بنام تئوسینت یا تریپساکم به وجود آمده باشد . فرضیه دیگر اینکه ذرت احتمالاً از تلقیح طبیعی تئوسینت با تریپساکم بوجود آمده است و تئوری جدید این است که این گیاه از ذرت غلاف دار به دست آمده باشد .
منشاء اولیه ذرت آمریکای مرکزی است . قبل از کشف قاره جدید ذرت اصلی ترین زراعت جهت تأمین مواد غذایی در آمریکای مرکزی و شمالی و جنوبی بوده است . بررسی های سنگواره ای نشان داده است که ذرت حدود 4500 سال قبل از میلاد مسیح به صورت یک گیاه زراعی در مکزیک مکشت گردیده است . والدن سه مبداء اولیه برای ذرت ذکر کرده است( پرو ، مکزیک ، گواتمالا ).
و ایلوف مبداء اولیه ذرت را جنوب مکزیک ، آمریکای مرکزی ، آمریکای جنوبی ذکر کرده است .
ذرت به دلیل ویژگیهای زیاد از جمله قدرت سازگاری با شرایط اقلیمی گوناگون در دنیا گسترش یافت . در حال حاضر بیش از 140 میلیون هخکتار از اراضی دنیا به کشت ذرت اختصاص یافته است . از نظر سطح زیر کشت رتبه سوم و از نظر تولید و عملکرد رتبه او ل را در بین غلات به خود اختصاص داده است .
هم اکنون ایالات متحده آمریکا ، کشورهای اروپای شرقی ، روسیه ، چین ، و آرژانتین کشورهای عمده تولید ذرت در جهان محسوب می شوند . ایالات متحده آمریکا مهمترین صادر کننده و ژاپن و کشورهای اروپای غربی عمده ترین وارد کننده آن هستند .
2-1- اهمیت محصول ذرت
ذرت بـه دـلیل ویژگیهای بسیار زیاد خود ، به دویژه به دلیل قدرت سازی با شرایط اقلیمی گوناگون ، بسیار زود در تمام دنیا گسترش یافت و مکان سوم را بعد از گندم و برنج از نظر سطح زیر کشت به خود اختصاص داد . ذرت علاوه بر آنکه یک علوفه مطلوب برای گندم می باشد . از نظر تامین انرژی نیز بی نظیر است و به همین دلیل امروزه در تغذیه مرغ به عنوان یک غذای پر انرژی دارای اهمیت بسیار زیاد است ذرت در صنایع کاغذ سازی ، مقوا سازی ، استفاده می شود . و همچنین از چوب بلال در تهیه اسید استیک ، قطران و فورفورال که در صنایع رنگ و لاستیک سازی به کار می رود استفاده می شود .ذرت به دلیل اهمیت آن در تغذیه طیور و تولید مرغ و تخم مرغ مورد توجه وزارت کشاورزی بوده و تولید آن طی سالهای 1380 –1371 از رشد خوبی برخوردار بوده ، بطوریکه سطح زیر کشت از 60 هزار هکتار به 218 هزار هکتار افزایش چشمگیری داشته است . از جمله پتانسیل های دیگری که باعث گردیده است که این گیاه به مقدار بسیار زیادی گسترش یابد . عبارت است از سازگاری وسیع کـه بـه مـوجب آن، امروزه ذرت در سطح وسیعی از مناطق پست تا مناطق مرتفع ( تا ارتفاع 3960 متری در سلسله جبال آند ) و عرض های جغرافیایی متفاوت ( حدود 35 درجه جنوبی در شیلی و 58 درجه شمالی در روسیه و سوئد ) کاشته می شود . همچنین ذرت به دلیل عملکرد قابل توجه (هر بذر ذرت در شرایط مساعد قادر است بین 400 تا 1000 عدد دانه تولید کند ) ، مقاومت نسبت به خشکی و ورس ، قدرت پذیرش کامل مکانیزاسیون در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت، پذیرش کشت های متوالی، پوشش بلال ( هر بلال بوسیله پوشش های خود به خوبی از صدمات باران، پرندگان و ریزش محافظت می شود)، کارایی مصرف آب در ذرت بالاست)، سهم عمده و روز افزون در تامین مواد غذایی انسان، و دام، و مصارف صنعتی از دلایل عمده توسعه کشت ذرت در دنیا می باشد.
3-1- طبقه بندی ذرت :
ذرت گیاهی متعلق به خانواده Panicoideae و طایفه Maydeaeمی باشد گونه زراعی آن همان ذرت ( Zea mays L) با 20=2nاست (8 و 23) .
ذرت گیاهی یک پایه ، یک ساله ، دارای سیستم ریشه افشان می باشد . که این سیستم ریشه ، شامل ریشه اولیه ریشه های دائمی (تاجی) می باشد . ذرت همچنین دارای ریشه های هوایی نیز می باشد .
مقاله تنش خشکی گیاه ذرت
دانلود پروژه اثرات تنش خشکی و راه های مقابله با آن در گیاه ذرت
- ۹۴/۱۰/۱۹