توضیحات :
مقاله علمی تخصصی تاسیسات کولر آبی
این مقاله با فرمت word و آماده پرینت میباشد .
همچنین این مقاله دارای عکس و تصویر میباشد.
فهرست مطالب:
چکیده
سرمایش
سیکل سرمایش رنکین
سیکل جذبی
چیلرها
سرمایش تبخیری مسقیم
سرمایش تبخیری غیر مستقیم
کولر آبی و اهمیت آن
ساختمان کولر آبی
فن
پوشا لها
بدنه
الکتروموتور
پمپ آب
اصول عملکرد کولرهای تبخیری ( آبی ) مستقیم
فرایندهای کولر آبی
کاربردهای کولر آبی
کاربردهای صنعتی
سرمایش ساختمانهای مسکونی یا تجاری
رطوبت گیری و سرمایش
تمیز کردن هوا
انواع کولرهای آبی مستقیم
کولرهای دارای بسترهای نامنظم
- کولرهای با بستر صلب
کولرهای دارای پرتاب آب
مراجع:
کولر های با بستر چرخان
چکیده
سرمایش تبخیری قدمت زیادی دارد. قبل از ورود سیستمهای تهویه مطبوع،سرمایش تبخیری، متد موثری برای خنک کردن یک خانه به شمار میرفت. در آب و هوای خشک، سرمایش تبخیری، همواره منسوب به کولر آبی است که برای خنک کردن خانهها به صورت ارزان قابل استفاده میباشد.
اساس کار در کولرهای آبی سرمایش تبخیری مستقیم است در این فرایند رطوبت به هوا اضافه میشود یک کولر آبی شامل بدنه ، فن ،درپوشها، پمپ گردش آب، مخزن آب، شیر شناور، خطوط توزیع آب و موتور الکتریکی است. سیستم کار کولرهای آبی بدین گونه است که آب موجود در مخزن توسط پمپ آب بر روی درپوشها ریخته میشود الکتروموتور توسط تسمه فن را به چرخش در میآورد با چرخش فن هوا از فضای بیرون به داخل محفظه کولر کشیده میشود و با عبور از سطح پوشالهای خیس، رطوبت هوا افزایش پیدا کرده و دمای آن نیز کاهش پیدا میکند.
با توجه به تولید کولر آبی در داخل کشور و نیز استفاده از این وسیله برای خنک کردن منازل یک وسیله خنک کننده ملی شناخته شده است و بیش از 70% اقلیم جغرافیایی کشور به آن نیاز دارد .
سرمایش
برای سرمایش ساختمانهای مسکونی و تجاری سه روش کلی مورد استفاده قرار میگیرد. روش اول استفاده از یک سیکل تبرید تراکمی و روش دوم استفاده از یک سیکل جذبی است. روش دیگر برای توید سرمایش استفاده از قابلیت هوای کم رطوبت به منظور تبخیر آب در یک فرایند آدیاباتیک میباشد که در نتیجه دمای حباب خشک هوا در طی فرایند افت میکند به چنین فرایندی سرمایش هوا بوسیله تبخیر آب گفته میشود این روش برای مناطق خشک کاربرد دارد.
بسیاری از ساختمانهای مناطق بیابانی بار سرمایش محسوس خود را با استفاده از روش سرمایش تبخیری تأمین میکنند که نسبت به سایر روشها مقرون به صرفه میباشد .
در ادامه ابتدا به توضیح خلاصه سیکلهای جذبی و تراکمی پرداخته و در نهایت به توضیح سرمایش تبخیری و تجهیزات آن میپردازیم.
1 _ 1 _ سیکل سرمایش رنکین
تصویر 1 _ 1 شکل شماتیک سیکل ایدهآل تراکمی را روی نمودار p-hنشان میدهد در این نمودار از افتهای فشار و دما صرفنظر شده است.