توضیحات :
به نام خدا
نگاهی بر ساختمان فرهنگسرای نیاوران
این مقاله با فرمت wordو آماده پرینت می باشد
فهرست:
فرهنگسرای نیاوران
معماری فرهنگسرای نیاوران
کتابخانه تخصصی هنر نیاوران از اجزای ساختمان فرهنگسرا
ادغام فرهنگسراىنیاوران، زمین فوتبال، کاخ و پارک نیاوران
بازگشایى کوشکاحمدشاهى در کاخ نیاوران در کنار ساختمان فرهنگسرا
بازگشایى کتابخانهتاریخى کاخ نیاوران وابسته به فرهنگسرا
نمایش طرحهای مبلمان شهری36 کشور درفرهنگسرای نیاوران
فرهنگسرای نیاوران
این فرهنگسرا در سال 1357با مساحت تقریبی 3500 متر مربع در شمال شرقی تهران در محله نیاوران ایجاد شد ودارای کتابخانه , نگارخانه و نمایش خانه بود . پس از پیروزی انقلاب اسلامی , اینفرهنگسرا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شد و تا سال 1364 علاوه برفعالیتهای هنری به انتشار کتاب و تفسیر و ترجمه قرآن نیز پرداخت . در سال 1364 مرکزآموزش هنر در این فرهنگسرا پایه گذاری شد . از سال 1370 فعالیتهای فرهنگسرا چنینبوده است : برگزاری سمینار , کنفرانس و نمایشگاه.
معماری فرهنگسرای نیاوران
برگزیدگان طرح جایزه ملی نخستین مسابقه بینالمللی معماریفرهنگسرای نیاوران معرفیمیشوند.
برگزیدگان طرح جایزه ملی نخستین مسابقه بینالمللی معماری فرهنگسرای نیاوران معرفی میشوند.
به گزارش سرویس معماری پایگاه خبری هنر ایران مرتضی اسماعیلی، مدیر طرح جایزهملی با اعلام این خبر گفت: گروه صنعتی ملی با هدف رشد فرهنگ معماری، طرح این جایزهرا به اجرا درآورد.
از شهریور 85 پس از انتشار فراخوان این مسابقه 120 طراح معمار و گروههای معماریاز 36 کشور دنیا 103 طرح به دبیرخانه مسابقه ارسال کردندکه گویای یک استقبالبینظیر از این رویداد است.
از میان آثار رسیده به دبیرخانه 87 طرح به مرحله داوری راه یافتند که پنجماردیبهشت 10 طرح برتر و 10 طرح تقدیرشده جوایز خود را دریافت میکنند.
مدیر طرح جایزه ملی مهندس ایرج کلانتری را رییس هیأت داوران و محمدرضا جودت،دکتر علی اکبر صارمی، مهندس کامران صفا منش و دکتر محمود گلابچی را اعضای هیأتداوران این جایزه معرفی نمود و گفت: ارزشهای هنری طرحها و نیز توجه به زیباشناسیمبلمان شهری از شاخصههای مورد نظر هیأت داوران در انتخاب آثار بود.
اسماعیلی همچنین اعلام کرد: 87 طرح راه یافته به مرحله داوری از سه شنبه چهارماردیبهشت در نگارخانه اصلی فرهنگسرای نیاوران در معرض دید و قضاوت عمومقرارمیگیرد.
کتابخانه تخصصی هنر نیاوران از اجزای ساختمان فرهنگسرا
تاریخچه :
کتابخانه فرهنگسرای نیاوران از سال 1357 در مساحت 250 متر مربع و هم زمان با افتتاح این مرکز شروع به کار کرده است. این کتابخانه که از همان ابتدا دارای منابع بسیار غنی در حوزه ی هنر و شرق شناسی بوده است، با گذشت زمان به کتابخانه ای برای استفاده دانشجویان و کارشناسان وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی مبدل شد. در کنار این افراد هنرمندان، محققان و پژوهشگران نیز از منابع آن بهره می جسته اند. به مرور زمان، ضرورت تغییر کاربری این کتابخانه از «عمومی» به «تخصصی هنر» سبب شد تصمیم هایی در جهت ایجاد تغییرات کیفی در مجموعه گرفته شود. به همین سبب در اسفند ماه 1380 مجموعه ی این کتابخانه وجین شد و تنها منابع هنر و منابعی از متون قدیمی تاریخ و ادبیات در قفسه ها باقی ماند. پس از تغییر سیستم دستی به مکانیزه کتابخانه ی فرهنگسرای نیاوران از اردیبهشت 1382 دوران تازه ای از حیات خود را آغاز نمود.