دانلود پروژه پایان نامه مقاله تحقیق دانشجویی

دانلود پروژه پایان نامه مقاله تحقیق گزارش کارآموزی گزارش کارورزی طرح توجیهی گزارش کارآفرینی

دانلود پروژه پایان نامه مقاله تحقیق دانشجویی

دانلود پروژه پایان نامه مقاله تحقیق گزارش کارآموزی گزارش کارورزی طرح توجیهی گزارش کارآفرینی

دانلود پروژه پایان نامه مقاله تحقیق گزارش کارآموزی گزارش کارورزی طرح توجیهی گزارش کارآفرینی

بایگانی
آخرین نظرات
نویسندگان
  • ۰
  • ۰

توضیحات : 
این فایل دارای فرمت word و قابل ویرایش می باشد.

این فایل دارای پرسشنامه می باشد.



موضوع: بررسی رابطه بین کمرویی و استرس در بین دانشجویان دختر



فصل اول: کلیات تحقیق

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت و ضرورت مسئله

فرضیه تحقیق

تعریف کمرویی

فصل دوم: پیشینه و ادبیات تحقیق

تعریف استرس:

مدل تحریک بیش از حد

ارزیابی شناختی

برانگیختگی استرسورها

مدل های استرس

انواع استرس

روش های پیشگیری از ایجاد استرس:

گام هایی که در واکنش های استرس وجود دارد:

(ارزیابی وضعیت چگونگی استرس)

سازگاری با استرس:

موقعیت های استرس زای روانی:

اصول کلی واکنش های استرسی

استرس و مقابله آن

اختلال شخصیت اجتنابی

کناره گیری

کمرویی

عوامل کمرویی

علل اجتماعی کمرویی:

علل زیستی کمرویی

روش های درمانی کمرویی:

تحقیقات انجام شده خارج از کشور

نتیجه گیری

فصل سوم: روش تحقیق

جامعه:

ابزار اندازه گیری تحقیق

آزمون کمرویی

روش تحقیق

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها

مقدمه (فصل چهارم)

فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری

بحث و نتیجه گیری

محدودیت ها

پیشنهادات

منابع و مآخذ



مقدمه

از روزی که افراد بشر زندگی فردی را رها کرده و گرد هم جمع شدند تا در پرتو زندگی اجتماعی از امنیت و آسایش بیشتری برخوردار شوند همواره در راه ایجاد روابط بین فرد و سازگاری اجتماعی با مشکلاتی مواجه بوده اند.چه بسا کسانی که بدلیل ناتوانی در ایجاد روابط اجتماعی با سرخوردگی و یِِِأس از پیوندهای عاطفی به انزوا و تنهایی روی می آورند.

بدون تردید در دنیای پیچیده ی امروز، فراوانی ناراحتی ها در بخش های ناشی از مشکلات ارتباطی و سازگاری اجتماعی، به مراتب بیشتر از بیماری های قلبی است!در واقع بسیاری از موارد ناراحتی های قلبی، خود نتیجه ی فشارهای روانی-عاطفی و روابط ناسالم و ناموفق بین فردی است ("افروز 1376" 1376، ص-119)

یکی از مسائل و معضلات موجود در ایجاد روابط عاطفی و بین فردی که در سال های اخیر مورد توجه متخصصان تعلیم و تربیت، روان شناسان و مشاوران خانواده قرارا گرفته است، پدیده ی کمرویی است.در گذشته پدیده ی کمرویی یک صفت پسندیده ی مرزی بود که معمولا آن را با صفت پسندیده ایی چون شرم و حیا اشتباه می گرفتند.اما امروزه کمرویی و داشتن احساس ناخوشایند در موقعیت های بین فردی مشکلی است که می توان از آن به عنوان یک معلولیت اجتماعی نام برد.

"افروز-1376)

معمولا در هر جامعه ای درصد قابل توجهی از افراد، با این اختلال رفتاری و عامل بازدارنده ی رشد شخصیت اجتماعی مواجه هستند. در بسیاری از مواقع، کمرویی اصلی ترین مانع شکفایی قابلیت ها و خلاقیت ها و ایفای مسئولیت هاست("افروز 1376)

در جامعه ما نیز کمرویی یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افرا بوی‍ه نوجوانان دچار آن هستند.در بررسی هایی که از تنوع مشکلات رفتاری گزارش شده است، در افرادی که به هسته های مشاوره مراجعه کرده اند روشن می گردد که مشکل رفتاری انزواطلبی و کمرویی، رقم بالایی را به خود اختصاص داده، در حالی که در سنین نوجوانی تمایلات اجتماعی در نوجوانان رشد بیشتری پیدا می کند و آنها دوست دارند که با جمع بجوشند(غریب،1372).

جذب گروهی و پذیرفته شدن در جمع دوستان، برای نوجوانان اهمیت فراوانی دارد لذا هر گونه انزوا و کناره گیری در دوره ی نوجوانی مخصوصا زمانی که این حالات طولانی گردد باید به دقت مورد بررسی قرار گرفته و ریشه یابی گردد.کمرویی رفتاری ست که معمولا در نوجوانی فراوان است.نوجوان جرات نمی کنند که با یک ناشناس صحبت کند، در مقابل گروهی از افراد سخن بگوید، در یک فعالیت فرهنگی یا ورزشی مورد علاقه اش شرکت کند و یا تلفن کند.و گاهی این کمرویی جنبه ی انتخابی دارد، مثلا نوجوان فقط در مقابل نوجوان جنس مخالف، در چارچوب آموزشگاهی و یا رد مقابل بزرگسالان دچار کمرویی می شود، در زیربنای این کمرویی معمولا یک زندگی خیال پردازانه ی غنی را مشاهده کرد.ترس وافر نوجوان این است که خیالبافی هایش توسط شخص دیگر کشف و یا حدس زده شود، بخصوص هنگامی که شخص کار موضوع اصلی خیال پردازی هایش باشد.(مارسلی وبراکونید، 1984، به نقل از دادستان، 1376)

کمرویی نوجوانان بیشتر به احساس گنهکاری یا شرمساری توام است.گنهکاری معمولا از امیال جنسی پرخاشگرانه ای که بسوی یکی از اطرافیان جهت دارند ناشی می شود و شرمساری از ترس هایی برمی خیزد که با شخص نوجوانان مرتبط اند. بعنوان مثال «بدشکلی هراسی» با کمرویی همراه است و این «بدشکلی هراسی» ها از نظر نوجوان توجیه کننده کمرویی وی هستند(مثلا به دلیل جوش های صورت با دیگری حرف نمی زنند).



تعریف استرس:

اصطلاح استرس از زبان انگلیسی گرفته شده است و معادل آن در فارسی کلمه فشار است که بسته تضاد وسیع و طیف گسترده آن را نمی رساند.

این اصطلاح حداقل از قرن پانزدهم در زبان انگلیسی مورد استفاده قرار گرفته است در این زبان کلمه استرس را به معنای فشار یا کشش فیزیکی بکار می بردند.تا قرن هفدهم کاربرد آن در حوزه های هندسی و معماری تعمیم یافته و از آن پس این کلمه در مفهوم سختی و فلاکت در مورد انسان نیز مورد استفاده قرار گرفت.بعبارت دیگر فشار وارده بر فرد جایگزین فشار وارده بر شیء شده بود در اوایل قرن بیستم سلیه و بعضی دیگر استرس را در ارتباط با اختلال روان تنی و بعنوان یک عامل بیماری های جسمی و روانی مطرح نمودند(بلورچی،1376).

بعدا در سال 1930 هانس سلیه تمایز بین علت اختلالات بدنی و اثرات آن را مطرح نموده و علل یا محرک های خارجی را تحت عنوان عامل استرس و حالت عدم تعادل بدن را تحت عنوان استرس معرفی کرد(بلورچی،1367).

برای شناسایی بیشتر واژه استرس باید به تاریخچه آن برگردیم.یعنی زمانیکه این واژه برای رسانیدن مفهوم فشارفیزیکی بکار برده می شد فیزیک دانان طبق فرمول P ثابت می کنند هرچه نیروی وارده بر سطح بیشتر فشار حاصله بیشتر خواهد بود.Pیا فشار و واحد آن پاسکال Fیا نیرو و واحد آن نیوتن و Aیا سطح واحد آن متر می باشد.حال اگر یک نیوتن نیرو بر روی یک متر مربع سطح وارد کنیم یک پاسکال فشار خواهیم داشت.هرچه نیرو افزایش یابد در صورتیکه سطح ثابت باشد فشار به همان نسبت افزایش می یابد.باتوجه به این مسئله کلودبرنارد فیزیولوژیست قرن 19 خاطر نشان می سازد که قسمت های مختلف بدن موجودات زنده بوسیله محیطی مایع مانند خون احاطه شده که برای ادامه زندگی باید به طور مستمر وجود داشته باشد به نظر او هدف تمام ساختارهای فیزیولوژیک تنها حفظ این ثبات ست.

گام هایی که در واکنش های استرس وجود دارد:

مغز انسان تمایل دارد که در پردازش استرس کامپیوتر بسیار موثری باشد.ولی مغز هم اشتباه می کند،و چنین اشتباهاتی ممکن است به رفتار ناسازگارانه جدی منجر شود.اگر به گام های معمولی که در سازش با موقعیت های استرس زا برداشته می شود توجه کنیم ماهیت و توالی حوادث بیشتری را به خود جلب می کنند تا جزئیات مخصوص مربوط به آنها.

این گام ها عبارتند از: الف) ارزیابی وضعیت استرس

ب) بررسی و تصمیم گیری برای برطرف ساختن استرس

ج)اقدام به عمل

(ارزیابی وضعیت چگونگی استرس)

کارشناسان ارتباط جمعی برآورد کرده اند که یک فرد در هر ثانیه چندین ده هزار اثر حسی دریافت می کند(کلمن به نقل از میعادی 1384) بدین ترتیب، یک جریان غربال کردن و از صافی گذراندن کار آمد لازم است تا مغز از انباشته شدن اطلاعات بی ربط در امان باشد و اطمینان حاصل شود که ضرورت های سازشی بی ربط ادراک شده اند.این جریان شامل طبقه بندی کردن حالات استرسی و ارزیابی کردن میزان تهدید آن است.

1-طبقه بندی کردن حالات استرس: وقتی که ضرورت سازگاری جدید ادراک شده شخص سریعا در جهت تعیین طبقه خاص آن مسئله براساس شباهت ها و تفاوت های آن با مسائل قبلی اقدام می کنند.این طبقه بندی کردن بسیار مفید بوده، عمل و وظیفه ارزیابی را بسیار آسان می سازد.هرچند ممکن است منبعی برای خطا نیز محسوب شود، زیرا این احتمال وجود دارد که شخص مسئله ای را بجای آنکه براساس ویژگی های خاص خود تجزیه و تحلیل نماید به دلیل شباهت با موقعیت های گذشته خویش در طبقه ای قرار دهد و این ساده اندیشی منتهی به سهل انگاری بیش از اندازه درباره آن مسئله شود.

2-ارزیابی میزان تهدید استرس

چنانکه می دانیم تهدید عبارت است از:پیش بینی خطر در آینده و شدت آن متناسب است با میزان آسیب و زیانی که در ذهن شخص تصور می شود.به طور کلی، ارزیابی تهدید بستگی به ادراک موازنه نیروی استرس، میزان خطر آن، و آن چه فرد رد برابر این خطر می تواند انجام دهد یا منابع سازشی و قابل دسترسی وی، دارد.ارزیابی صحیح یا غیر صحیح تهدید، نکته بی اندازه مهمی است زیرا ارزیابی غلط و ادراک نادرست آن اشکارا می تواند به عمیق تر کردن حتالات استرس منتهی گردد.

کمرویی

کمرویی یعنی توجه بیش از حد به خود، اعمال، گفتار ویا حتی رفتار خود ترس از روبرو شدن با دیگران، ترس و نگرانی از مورد تایید قرار نگرفتن و یا نگرانی از مورد استهزا قرا گرفتنف جرات اظهار نظر و بیان احساسات نداشتن، زیاد به قضاوت دیگران اهمیت دادن و مرور افکار غیر منطقی و اتوماتیک منفی هنگام مواجه شدن با یک موقعیت تازه ویا افراد ناآشنا و صرف نظر کردن از پرسسش، صحبت و یا حتی پاسخ گفتن به سوالات مطرح شده البته گاهی هم افراد کمرو هول و هراس خود را زیر پوشش نوعی استهزا و تمسخر مخفی می کند (پارسا1383).

کمرویی یک نا توانی و معلولیت فراگیر اجتماعی است و در هر جامعه ای درصد قابل توجهی از کودکان و نوجوانان با این اختلال رفتاری و عامل بازدارنده رشد شخصیت اجتماعی مواجه هستند.در بسیاری مواقع کمرویی اصلی ترین مانع شکوفایی قابلیت ها، خلاقیت ها و ایفای مسئولیت ها است. (افروز، 1374).

عوامل کمرویی

کمرویی یک پدیده روانی- اجتماعی پیچیده است که بر اثر روابط نادرست بین فردی و سازش نایافتگی های اجتماعی در مراحل اولین رشد، در خانه و مدرسه پدیدار می گردد.(افروز، 1376) مجید رشید پور علل کمرویی را به شرح زیر بیان کرده است:

1-کودکانی که در محیط خانه از امنیت خاطر برخوردار نمی باشند و دائما بین پدر و مادرشان جنگ وجدل وجود دارد، تعادل روحی خود را از دست داده و به انزوا و کمرویی روی خواهند آورد و از اعتماد و صلابت کودکان سالم محروم خواهند ماند.

2-کودکانی که بر اثر ضعف هوشی توسط پدران و مادران تحقیر و کوبیده می گردند و به تدریج دچار دلسردی و ناامیدی می شوند.دچار افسردگی شده، نمی توانند از نیروهای درونی و روحی به خوبی استفاده نمایند چنین کودکانی در برخورد با واقعیت های زندگی در خود احساس خجالت و شرمندگی می نمایند و نمی توانند همانند دیگران به پویایی و تحرک بپردازند.

3-یکی از عواملی که شدیدا روحیه کمرویی را در انسان به وجود می آورد توبیخ وملامت کردن در حضور دیگران است.بدیهی است کسی که شخصیتش لطمه دیده باشد جرات و شهامت طبیعی را زا دست می دهد و دچار کمرویی می گردد و در انجام کارها همیشه دچار شک و تردید خواهد بود.

4-استهزا و مسخره کردن کودکان موجب می گردد که طرف مقابل دچار خود باختگی شود.بدیهی است شخص خود باخته قادر نخواهد بود ار ذخائر وجودی خود بهره بگیرد در نتیجه راه انزوا در پیش گرفته شهامت و شجاعت زندگی کردن را از دست خواهد داد.

در مواردی برخی از پدران و مادران تمامی هدف خود را روی درس خواندن فرزندان خود معطوف داشته، آنان را از شرکت در بسیاری از امور باز می دارند.در نتیجه، چنین کودکانی پس از گذشت زمان افرادی کمرو و کم جرات بار خواهند آمد



منابع و مآخذ

آزاد، حسین، آسیب روانی (1)، انتشارات رشد، 1385 ، تهران.

آزاد، حسین، آسیب روانی (2)، انتشارات رشد، 1385 ، تهران.

افروز –علامعلی –روان شناسی فردی –انتشارات پیام 1374- تهران

بیانی، احمد، روش تحقیق در علوم انسانی، انتشارات فرهنگ، 1384 ، تهران.

بلورچی –محمد روش های درمانی استرس انتشار استانی 1376 .تهران

پارسا، اصغر، استرس و عوامل ایجاد کننده آن انتشارات باران، 1383 ، تهران.

شعاری نژاد، علی اکبر، روان شناسی رشد، انتشارات سمت، 1382 ، تهران.

شریعت ملایی ، احمد روان شناسی بالینی 1381 .تهران

سعادتی، موسی، استرس و راهکارهای آن، انتشارات بهار، 1384 ، تهران.

رضایی، رامین، ورزش و سلامت جسمی، انتشارات ارجمند، 1384 ، تهران.

رشد پور ، محمد سلامت روانی و فردی انتشارات نور 1384 - تهران

زیرری، بنفشه، ورزش و سلامت جسمی، انتشارات ارجمند، 1384 ، تهران.

کوتایت محمد علی روان شناسی بالینی انتشارات رشد 1385 تهران

دلاور ، علی ، آمار استنباطی ، انتشاارات رشد 1385 تهران

دلاور علی روش تحقیق در علوم تربیتی ، انتشارات رشد 1384 تهران

دادستان ، پریرخ ، روان شناسی مرضی ، انتشارات رشد 1385 تهران



لطف آبادی ، حسین ، روان شناسی شخصیت ، انتشارات سمت 1384


دانلود پروژه بررسی رابطه بین کمرویی و استرس در بین دانشجویان دختر

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی